Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Február 14. 12:43, kedd | Belföld
Forrás: Stop.hu/Autolabor.hu

360-nal száguld közúton a Bugatti Veyron - VIDEÓ

360-nal száguld közúton a Bugatti Veyron - VIDEÓ

Ismét egy elképesztő videó a világ leggyorsabb sorozatgyártású autójáról.

Az itt látható videó, melyen egy Bugatti Veyron száguld 225 mérföld/órával (361 km/órával) Amerikában a közúton, öt nap alatt több mint egymillió nézőt gyűjtött a legnépszerűbb videomegosztó portálon.

Bár a rövidfilm mindössze egy hetes, maga a rekordsebesség megfutása 2009 telén, Arizona államban történt. Az összesen hét kísérletben 215 és 225 mérföld/óra közti sebességeket ért el a Veyron, tehát leglassabban is 345 km/órával száguldott. A körülmények ideálisnak mondhatók voltak, ugyanis a szél mindössze 8 km/órás sebességgel fújt keresztben a pályán, míg a hőmérséklet elérte a 16,5 Celsius fokot.

A videó leírása alapján ráadásul a szuper sportkocsi felfüggesztése nem top speed (csúcssebesség) módban volt, hanem handlingben (ami optimálisabb kormányzást és puhább futást eredményez), mivel az országutak minősége sosem olyan jó, mint egy végsebesség-tesztekre épített pályáé.

A szórakozás egyébként nem volt túl olcsó, mert a Veyron 45,4 litert evett meg a hét tesztfutás alatt, ami a 98,4 literes teli tank több mint felét jelenti.

Annak, aki kivárja a videó legvégét, tartogatnak még egy kis meglepetést a készítők, ugyanis egy rendőrautó állítja félre a Veyront. Azonban mielőtt bárki valamiféle borsos csekkre számítana, elmondjuk, hogy mindössze a kíváncsiság miatt tessékelte az út szélére az autót a biztos úr, mert azon a szakaszon épp a 80 mérföldes (129 km/órás) korlátozást tartotta be a sportkocsi gazdája.

Ugyan 360 km/óránál ez nem sokat számít, de a tulaj négy éves vezetési tapasztalattal rendelkezik Bugatti Veyronnal, amibe az Amerikában, Franciaországban és Németországban szereplő pályák tesztjei, illetve a Volkswagen lessieni körpályáján öt különböző alkalommal lebonyolított csúcssebesség-teszt is beletartozik - ahol egyenként 400 km/óra felett száguldott kedvenc autójával.

Címkék: Bugatti Veyron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket