Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. December 30. 08:40, szombat | Belföld
Forrás: MTI

8-ból 1 millióan küldték eddig vissza a nemzeti konzultációs kérdőíveket

8-ból 1 millióan küldték eddig vissza a nemzeti konzultációs kérdőíveket

Meghaladta az egymilliót a nemzeti konzultációban résztvevők száma - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken az MTI-vel.

Dömötör Csaba tájékoztatása szerint jóval a határidő vége előtt már egymillió 14 ezren nyilvánítottak véleményt a szuverenitásvédelmi konzultációban. Ebből az is látszik, hogy nagyon sokan szeretnének állást foglalni Ukrajna uniós tagságának és finanszírozásának ügyében - írta az államtitkár, hozzátéve: a kérdés azért is különösen aktuális, mert a jövő év eleji uniós csúcson újra napirendre kerülnek a költségvetési kérdések.

Nagy a nyomás Magyarországon, hogy járuljon hozzá Ukrajna további sok tízmilliárd eurónyi támogatásához - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a konzultációban ezeken a kérdéseken kívül mindenki elmondhatja véleményét az új uniós migrációs csomagról és azokról a brüsszeli követelésekről és javaslatokról is, amelyek szűkítenék a magyar gazdaság mozgásterét. A kérdésekre január 10-ig lehet válaszolni.

A korábbi tapasztalatoknak megfelelően a legtöbb kérdőívet postán küldik vissza, a konzultációban résztvevők 86 százaléka ezt a válaszadási módot választotta - ismertette az államtitkár, aki egyben a kormány nevében köszönetet mondott a konzultációban résztvevőknek, és azoknak is, akik ezután mondják majd el véleményüket.

"Ha sokan állunk ki az ország szuverenitása és az álláspontunk mellett, az sokat számít majd a következő hónapok vitáiban" - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket