Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2021. Szeptember 10. 16:06, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Közeledik a gépjárműadó második részletének befizetési határideje

Közeledik a gépjárműadó második részletének befizetési határideje

Közeledik a gépjárműadó második részletének befizetési határideje - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-nek küldött közleményben, pénteken.

Kifejtik, hogy a fizetendő adóról, az aktuális fizetési határidőkről és az új gépjárműadó-bevételi számláról szóló dokumentumok kézbesítése áprilisban befejeződött. Országosan mintegy 3 millió 200 ezer gépjármű-üzembentartó érintett, ennyien kaptak elektronikusan vagy a postástól személyesen átvehető hivatalos iratot.

A gépjárműadó második részletét szeptember 15-éig kell befizetni a 410-es adónemhez tartozó, 10032000-01079160 számú, NAV belföldi gépjárműadó bevételi számlára. Banki átutaláskor a közlemény rovatba az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni - tájékoztatott a NAV.

A tájékoztatás szerint aki pénzforgalmi számla nyitására nem kötelezett, az fizethet banki átutalással, a levélhez mellékelt csekken, az elektronikus fizetéseket és elszámolásokat biztosító alrendszeren (EFER-en) keresztül szintén átutalással vagy akár az ügyfélszolgálatokon bankkártyával. Ha valaki esetleg elveszíti a csekket, akkor legegyszerűbben a NAV honlapján igényelhet újat. A pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek kizárólag belföldi pénzforgalmi számlájukról átutalással rendezhetik a befizetést - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Címkék: adó, autó, határidő, jármű

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket