Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2011. December 26. 07:48, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

„Politikusként és elnökjelöltként Putyint támogatja a többség”

„Politikusként és elnökjelöltként Putyint támogatja a többség”

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök, a jövő évi elnökválasztás jelöltje továbbra is élvezi a többség támogatását az országban.

Jelentette ki szóvivője, Dmitrij Peszkov vasárnap az előző napi nagyszabású rendszerellenes tüntetésre adott első hivatalos válaszként.

Politikusként és elnökjelöltként Putyint támogatja a többség – mondta Peszkov az AFP-nek, azt hangoztatva, hogy „ami a tüntetők követeléseit illeti, véleményük meghallgattatott. Tiszteletben tartjuk.”

A kormányfő szóvivője úgy fogalmazott, hogy azok az emberek, akik az utcára vonultak, „a társadalom nagyon fontos részét jelentik, de kisebbségben vannak”. Putyin az orosz politikai rendszer korszerűsítését helyezte kilátásba, és Dmitrij Medvegyev államfő csütörtökön ismertette ennek nagy vonalait. Ezek szerint egyebek mellett enyhítenek a merev választási törvényeken, így a politikai pártok regisztrálásának szabályain, illetve visszaállítják a kormányzóválasztás intézményét azután, hogy 2004 óta a kormányzókat a Kreml nevezte ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 09:00, vasárnap | Külföld

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a heves esőzések és áradások miatt

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a szombatra virradóra bekövetkezett heves esőzések és áradások miatt. A legtöbb kárt Galac megyéből jelentették.

2024. Szeptember 14. 08:44, szombat | Külföld

A nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

Az Ukrajna rendelkezésére bocsátott nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elutasította a kínai-brazil béketervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak nevezte és elutasította a kínai-brazil béketervet, mivel szerinte az nem több egy politikai nyilatkozatnál, amelyet ráadásul nem egyeztettek Ukrajnával.

2024. Szeptember 12. 19:48, csütörtök | Külföld

Putyin: a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek bevetése a NATO közvetlen részvételét jelentené a háborúban

nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben