Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2011. Augusztus 02. 07:13, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Taxissztrájk bénítja meg Görögországot

Taxissztrájk bénítja meg Görögországot

Főutakat torlaszoltak el járműveikkel a görög taxisok, így tiltakozva a tervezett kormányzati intézkedések ellen.

Az athéni kabinet új típusú taxisengedélyeket adna ki, liberalizálva ezzel a piacot – és hasonlóan alakítanák át a jogászok, mérnökök munkafeltételeit is.

A taxisok már két hete demonstrálnak: blokád alá vonták az ország leghosszabb függőhídját, eltorlaszolták az Athén-Patras autópályát, és elállták a krétai Herakleion felé vezető utat is, sétára kényszerítve a turistákat. A taxisok főként azt kifogásolják, hogy a kormány liberalizálná a taxisengedélyek kiadását. Korábban a sofőrök maguk adhatták el engedélyeiket, amik akár 50 millió forintnak megfelelő összegért is elkelhettek – a gazdasági válság azonban ezek értékeit is lerontotta; sajtóértesülések szerint a görög kormány most egyszerűsítené a taxisengedélyek kiadási folyamatát, az igazolást pedig bárki megkaphatná egy bizonyos befizetés fejében. A taxissztrájk a turizmusnak, s ezzel a szállodatulajdonosoknak is komoly károkat okozott, akik már a taxisok beperlését is fontolgatják.

A kabinet kemény fellépést ígér a demonstrálókkal szemben; a tüntetések már május óta tartanak, az erősödő nyári melegben azonban egyre kevesebben vonulnak az utcákra – írja a hirado.hu.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: görög

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:09, csütörtök | Külföld

Ukrajnai háború - A német kancellár kész tárgyalni Putyinnal a békéről

2024. Október 17. 08:08, csütörtök | Külföld

Zelenszkij: a béke elérése nem Moszkván, hanem a nyugati partnereken múlik

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.

2024. Október 17. 08:03, csütörtök | Külföld

Donald Trump megtiltaná, hogy biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak

Elnöki rendeletben tiltaná meg Donald Trump, hogy a transzneműekre vonatkozó politika jegyében biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak.

2024. Október 15. 07:41, kedd | Külföld

Az olasz hatóságok az albániai táborokba küldték az első migránscsoportot

Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba - közölte a római belügyminisztérium hétfőn.